You are currently viewing Cum ne luptăm cu anxietatea?

Cum ne luptăm cu anxietatea?

Cum ne luptăm cu anxietatea?

Anxietate

Anxietatea este definită ca un sentiment de teamă sau îngrijorare care apare ca o consecință a perturbării chimiei creierului. Poate însoți anumite patologii sau poate apărea sub influența unor factori de mediu cum sunt stresul fizic și psihic, deprivarea de somn, consumul de alcool și de alte substanțe psihoactive. Este important de menționat faptul că anxietatea se manifestă diferit de la un individ la altul și poate avea mai multe forme, de la anxietate generalizată, anxietate socială, anxietate de separare până la tulburare de stres posttraumatic (PTSD) și tulburare obsesiv-compulsivă (OCD), cele mai întâlnite simptome fiind stările de neliniște, problemele de concentrare, accelerarea frecvenței respiratorii, ritm cardiac crescut și tremur.

În ciuda faptului că majoritatea oamenilor o descriu ca pe o experiență neplăcută, anxietatea ocazională este normală și poate fi chiar benefică în anumite situații, deoarece vă poate face să conștientizați un pericol și să fiți pregătit pentru acesta. Totuși, când anxietatea preia controlul vieții dumneavoastră este momentul să apelați la metode de combatere a anxietății și să vă recăpătați starea de bine.

Printre cele mai eficiente metode de combatere a anxietății sunt schimbarea stilului de viață, exercițiile de respirație, aromaterapia și nu în ultimul rând apelarea la sfatul unui specialist. O dietă echilibrată și odihna suficientă sunt printre primele schimbări pe care ar trebui să le faceți. Exercițiile de respirație ajută, de asemenea, deoarece încetinesc ritmul cardiac. Dacă vă gândiți să apelați la aromaterapie, levănțica și mușețelul sunt aromele recomandate. Și nu în ultimul rând este extrem de important să nu țineți aceste probleme doar pentru dumneavoastră! Omul este o ființă socială iar gândul că are pe cineva care îl înțelege și îi este alături are efect terapeutic, fie că este vorba de un membru al familiei, un prieten sau un specialist.

A

Leave a Reply