You are currently viewing Sfaturi pentru un somn mai bun

Sfaturi pentru un somn mai bun

Sfaturi pentru un somn mai bun

Un somn mai bun - 10 sfaturi

Al treilea pilon al bunăstării este somnul. Cercetările arată că un somn suficient și un somn de calitate sunt importante pentru sănătatea noastră și pentru o minte, un corp și un spirit activ. Somnul este cunoscut și sub numele de “al treilea pilon”, deoarece este la fel de important pentru bunăstarea noastră ca și alimentația și exercițiile fizice. De fapt, Fundația Națională a Somnului spune că somnul este la fel de important ca dieta și exercițiile fizice atunci când vine vorba de menținerea unei sănătăți fizice și mentale optime. Pentru a avea cel mai bun somn din viața ta, trebuie să înțelegi de cât de mult somn are nevoie corpul tău, cum răspunzi la diferite tipuri de stimuli pe timp de noapte și ce te ajută să te relaxezi înainte de culcare, așa că am adunat câteva sfaturi grozave pentru a te odihni cât mai bine – indiferent de provocările cu care te confrunți în viața ta în acest moment.

 

Apropo, este absolut normal ca nevoile tale de somn să se schimbe în timp.

În primul an de viață al bebelușului tău s-ar putea să te trezești dormind în cicluri de două ore, dar, pe măsură ce crește și se dezvoltă, la fel se va întâmpla și cu cerințele sale de somn. Copiii de vârstă școlară au nevoie, de obicei, de 9-11 ore, dar acest număr poate varia. Preadolescenții, adolescenții și adulții au nevoie în mod obișnuit de aproximativ 8-10 ore, dar, din nou, acest număr poate varia și el. În general, trebuie să acordați atenție modului în care vă simțiți și dacă funcționarea dumneavoastră în timpul zilei este afectată de cantitatea de somn pe care o aveți. Dacă da, ar putea fi timpul să vă reevaluați igiena somnului și să vedeți dacă puteți face câteva mici schimbări și să vă odihniți mai mult.

 

Faceți din dormitorul dvs. un sanctuar

Primul pas pentru un somn mai bun este să îți faci din dormitorul tău un sanctuar. Acest lucru înseamnă să eliminați distragerile inutile și să vă înconjurați cu lucruri care favorizează relaxarea, cum ar fi iluminatul moale, aromaterapia și o temperatură confortabilă. Unii oameni consideră, de asemenea, că înconjurându-se de imagini care promovează somnul sau de imagini care le amintesc de relaxare îi ajută să doarmă mai bine. Puteți face acest lucru cu lucruri precum o imagine cu tematica somnului pe perete, o înregistrare audio despre somn sau o aplicație de vizualizare.

 

Răsfață-ți corpul înainte de culcare

S-ar putea să vă gândiți că este un lucru pe care oamenii îl fac pentru a se relaxa atunci când ies în oraș, dar o sesiune de răsfăț înainte de culcare vă poate ajuta de fapt să dormiți mai bine. Există o serie de diferite trucuri de răsfăț care vă pot ajuta să dormiți mai bine, cum ar fi dușul, punerea unei măști de față și folosirea unei loțiuni de corp frumoase. Aceste lucruri vă pot ajuta corpul să elibereze melatonina, hormonul somnului, și să faciliteze relaxarea și adormirea corpului dumneavoastră. Dacă nu le puteți face pe toate, atunci alegeți-o pe cea care vă va ajuta cel mai mult. De exemplu, dacă considerați că dușul vă ajută să vă relaxați, dar vă face mai greu să adormiți, ați putea încerca să folosiți și o mască de față sau o loțiune de corp.

 

Dezvoltă un ritual consistent la culcare

Știi că este important să mănânci bine și să faci exerciții fizice în mod regulat, dar te-ai gândit vreodată că modul în care te pregătești pentru culcare ar putea avea, de asemenea, un impact asupra calității somnului tău? Dacă nu aveți obiceiul de a face ceva special înainte de culcare, ați putea rata unele dintre beneficiile pe care le poate oferi somnul pentru sănătate. De exemplu, somnul ajută la eliminarea toxinelor din organism și la reîncărcarea sistemului imunitar. De asemenea, ajută la reducerea stresului, la îmbunătățirea memoriei și chiar la creșterea creativității tale. Acum, este important să rețineți că, deși toate aceste lucruri se pot întâmpla atunci când dormiți, ele nu se vor întâmpla la fel de eficient dacă nu dormiți suficient.

 

Nu folosiți ecrane la ora de culcare.

Așa cum am menționat mai sus, somnul ajută la eliminarea toxinelor din organism și la reîncărcarea sistemului imunitar. Din păcate, însă, lumina de la ecrane poate perturba ritmurile naturale ale corpului tău, ceea ce poate avea apoi un impact asupra somnului tău. Dacă doriți să aveți parte de cel mai bun somn din viața dumneavoastră, trebuie să evitați utilizarea ecranelor chiar până când vă culcați. Acest lucru nu se aplică doar televizoarelor și computerelor, ci și telefoanelor mobile. Un studiu a constatat că utilizarea unui telefon înainte de culcare ar putea face mai greu să adormi, ar putea crește problemele de somn și chiar reduce cantitatea de somn REM pe care o ai.

 

Când toate celelalte eșuează: încercați ajutorul natural

Am trecut deja în revistă motivele pentru care ar trebui să folosiți ajutorul natural atunci când căutați o modalitate de a dormi mai bine. Acum, este timpul să trecem în revistă diferitele moduri în care poți face acest lucru. În funcție de provocările cu care vă confruntați, există o serie de tehnici de relaxare diferite pe care le puteți încerca. Dacă ai probleme în a renunța la gândurile tale la ora de culcare și acestea tind să te țină treaz, o tehnică de respirație te poate ajuta să te concentrezi pe momentul prezent. Dacă vă luptați cu anxietatea sau îngrijorarea, puteți încerca un exercițiu de imagistică ghidată pentru a vă ajuta să vă relaxați și să vă simțiți mai liniștit. Dacă aveți probleme în a adormi, un exercițiu simplu de relaxare, cum ar fi respirația profundă, vă poate ajuta să vă calmați mintea și corpul, astfel încât să vă puteți odihni.

 

Concluzie

Sperăm că aceste sfaturi ți s-au părut utile. Obținerea celui mai bun somn din viața dumneavoastră nu se întâmplă peste noapte, dar există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a face acest lucru mai ușor. Așadar, asigurați-vă că urmați aceste sfaturi și ați putea dormi ca un bebeluș în cel mai scurt timp.

Leave a Reply